hits

Hei! Mitt navn er Ben!

 

Hallo! og velkommen skal du være. Siden du har funnet denne bloggen så kjenner du meg sikkert, men hvis du ikke kjenner meg, eller vil vite mer om meg, så la meg fortelle om meg selv til deg. Skal nå prøve å skrive et blogg innlegg, siden en venn av meg spurte om det. Innlegget inneholder sikkert noen skriveleifer, men jaja. Jeg er ikke perfekt. :P

Mitt navn er Benjamin, men de fleste vennene mine kaller meg bare for Ben. Sikkert fordi det er enklere å si og kanskje de er for late, men samme det. Jeg er en gutt på 17 år som bor på Sørvær som også kalles for storfiskenes rike. Her har jeg bodd nesten hele mitt korte liv, siden jeg bodde i Alta og gikk i barnehagen der rundt 2004 - 2005. Hvis du er nysgjerrig på hvilken barnehage det var, så heter/het den Snehvit barnehage.

Men.. la meg starte fra begynnelsen. #LangFortellingKommer!

For flere millioner av år siden, så ble alt til gjennom Big Bang og...IKKE SÅ LANGT TILBAKE DA!

Ok...

Den 9. Mai 1998 så ble jeg født i Hammerfest, nærmere sagt Hammerfest sykehus (Et veldig stygt og råttent sykehus, det vokser gress på taket!). I det bygget så var det en overlykkelig mor som hadde fått meg og i bursdagsgave, siden min mor er født den 10. Mai, så ble det omtrent en bursdagsgave for henne. Min far var ikke tilstede, siden han måtte dra hjem og når båten hadde tatt fart fra kaia, så ble jeg født. Jeg fikk en bamse når han kom tilbake og den har jeg enda! :D

Jeg bodde mitt første år i Hasvik på Sørøya (Sørvær ligger 45 km lenger borte). Der bodde jeg sammen med min mor,far og søster . Min søster var ikke så glad i meg, dessverre. Siden hun trudde at når jeg var tilstede, så ville ikke hun få all oppmerksomheten fra faren min. Hun var bortskjemt for å si det sånn. Hun fikk alt, mens jeg fikk det han hadde råd til etterpå. Men har ikke brydd meg om det.

Etter 1 år så ble det slutt og jeg og mamma flyttet til Sørvær og bodde der fram til 2004. Så flyttet vi videre til Alta (som nevnt tidligere) og der bodde vi i rundt et halvt år. Fikk meg 2 kompiser i barnehagen som jeg dessverre ikke har kontakt med lenger. Mener å huske at de het Simen og... Daniel? Beklager at jeg husker feil! Det halvåret var fantastisk og har gitt meg minner som jeg husker i dag.

Når jeg og mamma flyttet tilbake til Sørvær, siden vi bodde i en forferdelig leilighet i Alta (Elvebakken blokkene). Jeg skulle nemlig begynne mitt første år på skolen. Det jeg husker før jeg startet på skolen var at jeg ble kjent med en gutt som het Andres (ikke Andreas om du trudde jeg skrev feil). Vi ble kjempe gode venner ilag og jeg husker han elsket kjøttkaker. Senere så ble jeg kjent med en person som het Mathias og vi ble også kjempe gode venner. (Ser at jeg har skrevet mye her, så jeg må nok begynne å speede opp greiene litt). Det jeg husker veldig godt var at dagen før jeg startet på skolen var at jeg og Andres var å syklet. Så mistet jeg kontrollen på sykkelen og trynte ned i grusen og fikk den store kulen ved øyet mitt. Det så ut som Norges kartet opp-ned. På skolen så la de sikkert merke til det, eller... de må ha lagt merke til det. Husker at jeg var den eneste på skolen som ikke fikk skolesekk og måtte bruke plastpose den første uka (siden de hadde bestilt en for lite). #TypiskMinFlaks

Gjennom årene på skolen så har jeg hatt utrolig mange forskjellige lærere. Siden det kom nye omtrent hvert år. Min første lærer het Mette og min alltime favoritt lærer het/heter David (Han er ikke død altså!). Han var en artig kar og var fra Serbia. Han var en lærer man kunne tulle med og prate skit til (Som vi gjorde noen...ehh...  mange ganger. Husker også den demon rektoren jeg hadde gjennom disse 10 årene og hun.. jeg har ikke ord. Hun.. forferdelig. Skulle trodd hun var demonen selv. Hun hatet alle på skolen. Nok om hun... Eller.. er det det?

Gjennom årene så har jeg vært med på en del arrangementer og spilt, en av de er Sørøyrocken (en stor.. ehh... medium stor musikkfestival som er hvert år på hjemplassen min) og der har jeg spilt gitar foran mange mennesker.. hele 2 ganger! Siden den første gangen så var jeg tvunget av demon rektoren min og det andre året var det broren min. Hvert år så ble jeg også spurt eller rettere sagt... tvunget til å spille på scenen... eller de pallene som vi kalte for scenen. Har fremført mye der. Det verste og skumleste jeg har gjort til nå var på 17. Mai 2014. Da jeg måtte lede toget og holde tale etterpå, foran hele bygda!. Tilogmed så var eksamen i neste måned også og det gruet jeg meg til enda mer! Det gikk heldigvis bra og jeg fikk karakteren 5. Måtte fortelle om celler og sånt og fikk mange spørsmål. Har alltid blitt fortalt at jeg er tøff og har god selvtillit. Kanskje det stemmer. Har aldri likt å få oppmerksomhet. Siden jeg er en sjenert type, så syntes jeg det var skummelt å opptre og sånt.

Men noen år før det. Nærmere bestemt den 22. April 2010 så gikk faren min bort. Han hadde fått kreft i en av lungene sine. Det var en tung tid. Så har det vært en rar greie i familien min. På min mors side så gikk alltid et familiemedlem bort hvert fjerde år. 2003, 2007 og 2011. Nå er jo 2015 snart over og jeg håper ikke at noen dør nå..

Dagen etterpå (23. April) så vant jeg litteratur prisen, siden jeg var veldig kreativ og flink til å dikte/fortelle og skrive. Vet om jeg er så flink i dag akkurat, syns ikke jeg er så flink å ordlegge meg. På skolen så jobbet vi med en avis og jeg måtte skrive en krim gåte. Det var sikkert en av grunnene til jeg vant den.

I begynnelsen av 2012 så introduserte en venn av meg til dette såkalte Minecraft. Han fortalte meg at det var et spill som var laget av blokker. Jeg ble bare "Okay...". Når jeg sjekket det ut så ville jeg ha det. MED EN GANG! Fikk dessverre ikke det, siden mamma ikke ville legge ut kortet sitt på nettet. Jeg måtte trøste meg med å se på YouTube videoer av det. Så mye på Ethoslab og fant Addexio litt senere. Jeg forstuet også beinet mitt i januar. Da slapp jeg skole og det ble mye YouTube videoer. Var litt kjipt å være avhengig av krykker da.. Når jeg fikk hjelp fra en lærer med å gå ned trappa så sa bare rektoren min "Han klarer det jo selv". Hun... gawd...

Så spoler vi frem til 2013. Det året likte jeg (vil tilbake til det året :C). Ikke på grunn av jeg fikk Minecraft på bursdagen min, men når jeg fikk det.. Da ble det mye spilling, men jeg måtte komme på et navn først og det fikk jeg hjelp til fra en venninne av meg. Vi kom fram til BenTarAco. Ben kom fra mitt eget navn så klart, Tar kom fra Gitar siden jeg spilte mye gitar og Aco kom fra den populære matretten Taco som jeg likte så godt. Så begynte jeg og venninnen av meg å spille det ilag og vi fant XioCo serveren(Siden jeg så på Addexio((Vi fikk også med 2 andre stykker)). Der spilte jeg mye og jeg fikk kontakt med mange flotte mennesker der og noen av de snakker jeg fortsatt med idag. Senere (Juli 2014) så ble jeg med i et nytt nettverk som heter RageQuit og der har jeg hatt det veldig morsomt og blitt kjent med en del andre mennesker. Enkelte av dem har jeg spilt masse med og med masse så mener jeg mange hundre timer. 

I begynnelsen av 2014 så prøvde jeg og 3 andre venner å spille inn til YouTube, men siden 2 av dem ble avslørt (storebrødrene gjorde narr av dem) og hun siste også slutta, så gadd ikke jeg heller mer. Har også tenkt på å prøve å starte på nytt, siden jeg har tenkt at det kanskje kan hjelpe på ordforrådet mitt og gjøre meg mindre sjenert.

Høsten 2014 så var det på tide med videregående. Jeg hadde kommet inn på Hammerfest VGS og hadde søkt på Elektrofag. Det var veldig morsomt og lærene var veldig hyggelige og morsomme. Husker den første gym timen vi hadde og når han fortalte hvem han var og hva han krevde fra oss. Det var da jeg tenkte at dette året ville bli tøft, siden gym er ikke det faget jeg har vært best i. Men jeg tok feil, alt gikk veldig bra. Helt til vi hadde sånne Blipp tester, holdt på å svime av den andre gangen vi hadde det. Det gikk bra da :)

Når 2015 kom... Fy flate for et møkka år det har vært. Tror ikke jeg har hatt et år med så mye uflaks i. Først blir PC-en min stjelt og siden de på IT var noen.. uhm... drittsekker (jeg hatet de på IT) så måtte jeg betale for PC-en. Jeg ble straffet for det og det syntes jeg var urettferdig. Hadde dere lest kontrakten så hadde dere flirt. Dersom det hadde blitt atomkrig og PC-en min gikk tapt, så måtte jeg likevel betalt for den. Jeg fikk også strøm i meg fra den møkka PC-en, så jeg måtte på sykehuset. :P

Gidder ikke å legge ut alt om 2015, men det har vært et dritt år.

Ønsker at 2016 blir et bedre år.

Men hvis jeg skal oppsummere livet mitt til nå, så har det vært en oppoverbakke som stadig blir brattere. Når jeg får fjernet et problem/en plage så kommer en annen og tar plassen. Nesten som jeg har en fyr som skal plage meg konstant. Har også slitt med å snakket i oppveksten, siden jeg hadde store problemer med å uttale K og G lyden. Måtte til logopeden en del ganger.

Sånn.. da har jeg fortalt litt om meg selv (kunne sikkert skrevet mer som har skjedd, men det tror ikke jeg gidder akkurat).

Men nå har jeg kommet til nåtiden.. akkurat nå.. akkurat her! Så da har jeg ikke mer å fortelle til dere (eller.. jeg har det da, men som nevnt tidligere). Så da ses vi sikkert en annen gang. Kanskje ansikt til ansikt, eller mest sannsynlig Ingame.

-Ben


Sørvær - Foto: Anne Olsen-Ryum

 

En som heter Kenneth ba meg å skrive at jeg var glad i han. Så... jeg er glad i deg (sarkasme).

 

 

 

2 kommentarer

militaten

11.12.2015 kl.07:52

jøss som du leverte da :P godt gjort ;) men da leder jeg meg til deg se mere fra deg her og på youtube etter vært ;)

Bentaraco

11.12.2015 kl.14:51

militaten: Sure :3 Kommer sikkert mer etterhvert.

Skriv en ny kommentar