hits

Star Wars Battlefront EA

Så at Petter/ Militanten skrev om Battlefront, så da tenkte at jeg også kunne gjøre det. Skriveleifer incoming!

 

Dere har klart det EA. Dere har enda en gang bevist at dere er de beste i verden til å ødelegge en spillserie med griskheten deres. 

Hvordan kunne dere gjøre dette mot Star Wars Battlefront! Det som gjorde Star Wars Battlefront II morsomt, har dere bare fjernet og kastet ut vinduet. De har fjernet halve spillet + mer. Erstattingen vi har fått er dypt skuffene.

Ok.. la meg fortelle deg mitt synspunkt på dette spillet er. Hvis du har et annet synspunkt, så må du gjerne bare dele det med meg/oss. :)

Star Wars Battlefront EA (du kan tydelig se at det står EA i tittelen til spillet) er et av de mest skuffende spillene jeg noen gang har spilt. Det er utrolig lite variasjon i spillet og det er veldig repeterende. I de første timene av spillet så storkoste jeg meg utrolig mye, men når timene fløy avgårde og så begynte ting å dabbe av. Alt ble bare så kjedelig... 

Star Wars Battlefront har bare 12 kart... 12 KART! og de er spredt rundt på 4 planeter. Endor, Hoth, Tatooine og Sullust. (Laster du ned den gratise Battle of Jakku DLC-en (ikke noe sjokk at det er DLC-er, siden det er jo i alle EA spillene!) så får du en ekstra gamemode "Turning Point" og et ekstra kart å leke på).  Enkelte kart er veldig godt laget, mens andre bare er... tilpasset mer til Imperiet eller Opprørene, føler jeg. Men bare slapp av! Dersom du kjøper Season Passet så får du 16 ekstra kart, 4 nye helter/skurker å spille med, 20 nye Star Card å kjøpe, 4 nye Gamemodes, en OP pistol (Han Solo's Blaster eller DL44), 2 ukers tilgang før alle andre til nye kart og til slutt får du en verdiløs emote som du kan vise til dine venner. Alt dette får du hvis du bare punger ut like mye som hovedspillet koster. Hva #&%@§ EA... Slagordet deres er jo "EA, It's in the game". La meg korrekte det slagordet... "EA, The game is in the Season Pass" eller... "EA, It's in the DLC's".

For meg så har ikke spillet så mye å gi... det mangler dybde. Spillet har ikke gameplay verdi for meg. Når jeg først har spilt den gamemoden X antall ganger, så frister den ikke så særlig mer. For jeg vet nøyaktig hva som skjer og det er ingen variasjon. Banene er det samme og objectivsene er akkurat det samme (Det hadde vært stilig hvis det hadde kommet et snøskred noen ganger på Hoth som endret terrenget). Spillet er overpriset og ikke verdt de pengene de krever. Star Wars Battlefront mangler campaign/story, Galatic Conquest, Clone Wars og Space Battles. Alt dette var inkludert i Battlefront II som kom ut for 10 år siden! Battlefront II var mye større. (Eller det er fortsatt større) 

Våpnene i spillet gir meg ikke noen spesiell følelse, alle våpnene ligner så mye og gir meg ikke en grunn til å bruke en dyr rifle fremfor en pistol. Pistolene gir omtrent like stor ildkraft (minimale endringer i statsene) som de tunge riflene. Det fins ingen måte å customize våpnene sine. Som er utrolig teit og kjedelig. Jeg får ikke følelsen at dette er mitt våpen. Tror jeg skal gi en score for hver enkelt ting jeg snakker om, så får våpnene 3/10.

Når vi snakker om å customize ting, så kan jeg nevne hva du kan gjøre med karakteren din. Du kan endre hodet ditt for X antall credits og så må du være i level 10, 15 eller 50 for å få det hodet og den armouren. Som er.... latterlig. Du må grinde deg helt til level 50 for å få de kule tingene og det vil ta deg tid. Du husker sikkert også at i det forrige spillet så kunne du velge en klasse på slagmarken. Fra å være Commander med mini gun til Jet Trooper, men det kan du ikke her! Absolutt ingen klasser er det å finne i dette spillet!. Isteden for klasser, så har de gitt oss Star Cards. Hvis du har spilt Titanfall så vil dette være kjent for deg. Star Cards er kort som du kan bruke under kampen, alt fra Sniperrifle til Grenade Launcher. Du kan velge 2 kort som du vil ha på handa, så kan du velge et spesielt gull kort. Gull kort kan være fra å ha skjold i X antall sekunder, til å endre skuddene på våpenet til å være Ion skudd i X Antall sekunder. Under kampen kan du plukke opp Power Ups som gir deg et fjerde kort på handa. Det kan være en turret som du kan plassere å styre, eller så kan du få en Rocket Launcher som gir høy skade. 3/10.

Kjøretøy i spillet fungerer på samme måten. Rundt omkring på kampen kan du finne unike mynter som du kan plukke opp. Mynten viser hva du vil få av kjøretøy. Om du får en AT-ST å leke med, eller en X-Wing. Hvis du spiller Walker Assault så kan du finne en mynt hvor det er avbildet en AT-AT på. Denne kan du plukke opp så får du styre AT-ATen i litt over 1 minutt. Hvorfor de har gjort dette er for at alle skal få en sjanse til å få lekt seg med de forskjellige kjøretøyene. Som jeg syns er litt bra, men om du er en type som bare vil styre et kjøretøy, så må du lete deg ihjel rundt på terrenget. Når jeg så AT-AT mynten så sprang jeg som bare det for å få den, men noen kom meg så klart i forkjøpet.... og den fyren brukte ikke mynten! 4/10. 

Når det kommer til flyginga i spillet... huff... Det er bare helt forferdlig å fly i det her spillet. Skipene snur seg så sakte og jeg måtte øke sensitiviteten for å klare å manøvrere, men så klart ble det jo mye vanskeligere å sikte seg inn på fiendene... Du må være veldig lett på fingeren for å klare å låse deg til et mål. Jeg syns flyginga i Betaen var mye bedre å håndtere og var lettere. Men det er en ting som irriterer meg når du har funnet en X-Wing eller TIE Fighter mynten og skal aktivere den så må du se en teit animasjon av deg selv som du ikke kan gjøre noe til den er ferdig og du fiendene har fri bane til å skyte deg ned på de sekundene, lett. Den som endret flyginga siden Betaen burde få seg en smekk... 3/10.

 

Grafikken i spillet er bare... elskverdig! Star Wars Battlefront har en fantastisk grafikk og du føler liksom at du er med i filmene. (Så ekte er det!). Man kan rett og slett ikke klage på grafikken. Det de har brukt for å gjenskape Star Wars universet er å bruke metoden Photogrammetry. (Søk det opp for å se hvordan det gjøres!). Hvis jeg skulle gitt en score, så må det bli 10/10.

Lyden i spillet er også fantastisk. Det er akkurat slik Star Wars skal høres ut. Blasterne som skyter og TIE Fighterne som flyr i lufta. Det er bare helt fantastisk å høre på. Når det kommer til heltene, så er det ikke like bra. I min mening så høres ikke Darth Vader... ut som Darth Vader. Har også et problem med Han Solo sin stemme. Hvis jeg skal gi en score, så må det bli 9/10.

Hvordan de har designet 1v1 med lysabelen fungerer, så... er den helt forferdelig. Hvis du er Darth Vader og når du ser Luke, så frister det å gå i duell med hverandre. Men... den som får første hit eller treff på motstanderen er nesten sikret seg seieren allerede. Hvis du ikke får blokkert angrepet, så er du %#@&. Når du blir truffet vil karakteren din gjøre en animasjon at han tar skade og du kan ikke gjøre noe annet med det. Du blir truffet og truffet og dette syns jeg og Petter var irriterende når vi spilte Hero Battles. 1/10

 

Mer tekst under bildet.


(Bildet er hentet fra gadgets.ndtv.com eller Google som jeg egentlig hentet det fra)

De ulike Multiplayer Gamemodsene:

Fighter Squadron:

Fighter Squadron er en gamemode hvor du flyr en X-Wing eller en TIE Fighter og skal rett og slett skyte ned fiendene dine. Underveis får du objectives å gjøre. Hvis du er Empire så får du mål om å beskytte deres Shuttle og hvis den blir ødelagt så taper dere poeng. Hvis du er Rebellion så må dere ødelegge den før den stikker av. Du kan fly rundt å plukke opp Hero Coins for å få sjansen til å styre Millenium Falcon eller Slave 1. Jeg har aldri blitt targetet så mye i et spill når jeg var Slave 1. Når jeg spilte det så syns jeg det ikke var altfor morsomt og det var noen usynlige vegger som ødela for meg. I bakgrunnen kan du se Star Destroyers som skyter på Opprørene sine skip, men der får du ikke lov til å fly. Du må holde deg innenfor en boks. 5/10.

Supremacy:

Supremacy er en 20 mot 20 gamemode og handler om å ta kontroll over 5 plasser på slagmarken. Her er det kjøretøy å leke seg med! Det her blir vel som Battlefield sin Domination gamemode hvis jeg ikke tar feil. 6/10

Cargo:

Dette er Capture the Flag, bare med last. Du skal stjele fiendens last og returnere så fort som bare det til hjembasen din. 3/10

Droid Run:

I denne gamemoden så skal du kapre 3 droider som fyker rundt på kartet og skal holde de så lenge som bare du klarer. Syns denne gamemoden var litt kjedelig. 2/10

Walker Assault:

Walker Assault er sikkert den mest populære gamemoden i spillet. Hvis du er Imperiet så skal du transportere 1 eller 2 AT-ATer til sin destinasjon og hindre Opprørene til å aktivere sine kommunikasjon radarer som de trenger for å kalle inn Y-Winger for å bombe AT-ATene slik at de mister skjoldene sine, slik at du som Opprører kan skyte på dem. Dersom AT-ATene kommer seg i mål og ødelegger det den skal, så har Opprørene tapt. Dersom de blir ødelagt så taper Imperiet. I denne gamemoden så er det veldig viktig å samarbeide for å ta kontroll over de stasjonene og passe på dem, men dessverre så løper mange alene og leker rambo... Syns også at denne gamemoden er litt på Opprørene sin side, siden DICE halverte helsen til AT-ATen siden Betaen. Balansen er ikke perfekt i mine øyne, men dette er veldig morsomt med venner. 8/10  

Blast:

10 mot 10 kjemper mot hverandre og det laget som får flest kills vinner. Trengs ikke mer forklaring enn dette. 4/10

Drop Zone:

Her må du og ditt lag ta over drop podsene kommer ned fra himmelen. Det laget som kaprer 5 drop pods først vinner. Etter at podsene er kapret så dropper den 3 Power Ups som du kan plukke opp. 7/10

Heroes vs Villains:

Her kan du spille som dine favoritt helter eller skurker og kjempe mot hverandre å ta knekken på hverandre først. Det laget som dreper alle heltene eller skurkene på det andre laget 5 ganger vinner. Dette er gamemoden som jeg liker aller best, siden den gir meg en følelse at jeg er noe viktig, siden i de andre gamemodene så er du bare en soldat og som skal drepe og dø. 8/10

Hero Hunt:

Hero Hunt er en av de kjedeligste gamemodusene. Du og 6 andre (mener jeg) må ta knekken på den personen som er helten (eller skurken) og den som dreper helten (eller skurken) blir den nye tilfeldige helten (eller skurken). Den som har flest poeng når spillet slutter vinner. 2/10

Turning Point:

I Turning Point så må du som Imperiet passe på kontroll postene deres, slik at Opprørene ikke får kontroll over dem. Dersom Opprørene får en kontroll post, så vil ekstra tid legges til spillet og nye poster kommer fram på kartet. Om du som Imperiet vil vinne så må du ikke la Opprørene ta noen poster! Når tiden nærmer seg slutten så er det laget med flest poster vinneren. 6/10

 
(Bildet av Walker Assault på Hoth (Bilde er hentet fra vg247.com))

Da var multiplayer ute av veien og jeg kan nå gå til de andre tingene.

Ved siden av Multiplayer delen så har du noe som heter Missions. I missions så kan du og en venn (eller om du vil være alene og spille mot AIs) spille forskjellige gamemodes ilag. Jeg hadde det artig når jeg spilte dette ilag med Petter eller Militanten. Men siden det er veldig repeterende så ble det veldig kjedelig til slutt.

Survival:

I Survival så må du og kompisen din klare X antall waves med fiender som kommer for å drepe deg. Denne modusen er gøy 1 gang å spille, syns vært fall jeg da. Siden det er det samme om igjen og om igjen. Du dreper alle fiendene og nye kommer og så kommer det AT-ST og TIE Fighters. Du kan spille survival på 4 kart. Hvis du er veldig tøff, så kan du sette vanskelighetsgraden til Master og få kjenne smaken på Imperiets vrede. 4/10.

Training:

Ikke så mye spesielt å si her akkurat. Du og en venn kan ta training mission og lære dere hvordan man kjøre speeder bikes eller til hvordan man skal klare å fly med den forferdelige fly mekanikken i spillet. Den eneste training missionet jeg syns var morsom var når vi skulle kjøre speeder bikes, siden man det gikk VELDIG fort og man man måtte passe seg for trær og steiner og... masse annet. 4/10

Battles:

Du og en venn kan spille mot hverandre og drepe hverandre flest mulig samt drepe AI-ene og plukke på krystaller (eller hva det enn er) og skaffe seg poeng. Første mann (eller kvinne) til 100 poeng vinner. Dette kan sammenlignes med Confirmed Kill gamemode. (eller hva det kalles). 4/10

Hero Battles:

Dette er akkurat det samme som battles, bare at du spiller som din favoritt helt/skurk! Vil du og vennen din prøve å bevise hvem som er best å slåss med lysabelen, så må dere prøve dette. 6/10

Mer er det ikke i Missions.

 

En annen ting de også har er et troferom hvor du kan samle modeller av kjøretøy, helter og skurker. Ved å låse opp disse teite trofene (som gjør ingenting og som folk ikke ba om) så må du gjøre det trofeen krever. Om det er å drepe 1500 Stromtroopers eller å være i et kjøretøy i 30 timer. 

 

 Nå som jeg har kommet til slutten så vil jeg gi min Toppscore og konklusjon av spillet.

4/10 Star Wars: A Lost Hope.

Det som holder scoren oppe er lyden og grafikken. Mens Gameplayet trekker kraftig ned. Noen mener det bare er et reskin av Battlefield, men jeg syns det ligner mer på COD. Siden de fleste løper alene og dreper. Et Battlefield reskin hadde sikkert vært mye bedre enn dette spillet.

 

Nå tenker du sikkert... "Bør jeg kjøpe dette spillet?"

Nei... jeg syns det ikke er verdt pengene, men det er nå du som bestemmer. Jeg kommer sikkert ikke til å kjøpe neste spill i serien, hvis ikke EA fikser spillet sitt.

 

Hvis jeg skulle gjettet samtalen mellom DICE og EA, så ville den vært slik.

 

EA: Hei! 

DICE: Sup!

EA: Nå som vi har fått rettighetene til å lage Star Wars spill så trenger vi dere til å lage et nytt og bedre Battlefront.

DICE: Ingen problem! Vi beregner at det vil ta 4 år å lage spillet.

EA: 4 ÅR! Det har vi ikke tid til! Episode 7 kommer ut i Desmeber 2015 og da må det være klart.

DICE: Men... bare 2 år? Vi får jo ikke fullført spillet på så kort tid!

EA: Det blåser vi i! Bare del opp spillet i DLC-er som vi vanligvis gjør med våre spill.

EA: Sleng på et Season Pass med halve spillet på. For samme pris som hovedspillet. 

EA: Lag også noen teite Emotes som vi kan legge til i en overpriset Deluxe utgave også! Så sleng på det beste våpenet i spillet som folk får i Deluxe utgaven også! 

DICE: Men... Vi tror ikke folk kommer til å like dette! 

EA: Det blåser vi i! Vi er EA! Tid er penger! og penger er det eneste vi bryr oss om! Vi eier dere og dere gjør som vi befaler!

DICE: Ok... som dere befaler...

EA: Supert.

 

 

Da er jeg ferdig og da snakkes vi sikkert en annen gang. Chao!

Del dine tanker i kommentarfeltet!

 

 #StarWars #Battlefront #Spill #RageQuit #RQ #Spill #Gaming #Synspunkt #Annmeldelse #FPS #DICE #EA 

 

 

 

 

2 kommentarer

militaten

30.12.2015 kl.00:11

hehe kunne ikke vært mere enig i det du sa ;) jeg likte det til tider men det er så mye som er feil med det som rett og sett ikke veier opp for alt som er bra med spillet. seriøst betaen var jo bedre. utenom det. savner flere bilder ;)

MsHildur90

31.12.2015 kl.00:28

Helt enig! :) Prøvde det i beta, og ble ikke imponert.. :P

Skriv en ny kommentar