hits

Horizon Zero Dawn

Tittel: Horizon Zero Dawn                                           
Sjanger: Adventure, Open World, Survival
Utgivelsedato: 1. Mars 2017
Plattform: PS4
Utvikler: Guerrilla Games
Utgiver: Sony Interactive Entertainment

Fra skaperne av den klassiske rød øyne space nazis serien Killzone på PlayStation plattformen, så kommer et nytt univers utviklet av det meget talentfulle nederlanske spillselskapet Guerrilla Games som har de siste 6 årene brukt tiden sin på å utvikle et mesterstykke som bare rocker på topplisten av de mest populære spillene på PS4.

Horizon Zero Dawn tar plass 1000 år inn i fremtiden hvor verden har gått under og lever som indianere i Colorado Springs i USA, men... det er ikke zombies som har forårsaket dette denne gangen! Denne gangen så er det roboter kontruert som dyr i alle slags størrelser og former som vandrer rundt i landskapet og herjer med beboerne som lever sine miserable liv der. Du spiller som protagonisten Aloy som jakter etter sannheten om seg selv og gjennom ferden vil møte stadig nye fiender, både mekaniske og levende vesner... og ja, du finner vennlige skapninger også, slapp av!

Det som gjør Horizon Zero Dawn så spesielt er at Guerrilla Games har tatt to forskjellige universer (roboter og middelalder-ish) og smeltet det sammen til ett og det fungerer bare helt magisk sammen. Etter flere år med trening i Killzone universet, så er Guerrilla Games eksperter når det kommer til maskiner og hvordan man skal skape en ypperlig kamp opplevelse med dusinervis av forskjellige og unike våpen som skaper et godt gameplay. Tripwires med forskjellige bomber som ild, strøm, eksplosiver for å ta knerten på fiender i skjul (eller stoppe folk som jager deg), eller ta frem ropecasteren for å tvinge fienden ned på sine knær foran deg slik at du kan slakte byttet ditt med ingen nåde, wow... that got dark... heh... anyways... Det er noe for alle, men det beste er... spydet hennes. Spydet hennes er helt fantastisk, den er laget av det beste treverket som fins, fjær fra eksostiske fugler og andre greier hun har samlet underveis. Heh, bare tuller med deg, men det som er spesielt med spydet hennes er at den kan brukes til å hacke seg inn i forskjellige systemer og fiender som deretter vil enten vil transportere deg rundt i det vakre landskapet, eller slåss for deg som en wrestling bryter på sterioder, i en begrenset tid, hvis du ikke har kjøpt uendelig tids oppgraderingen. Som i mange spill så er det et skill system som lar deg oppgradere diverse ferdigheter, som hvor stor mengde medisin du kan ha med deg, forskjellige måter å takle fiender på, hvor kraftig angrep du har og så kan du tilogmed skyte tre piler samtidig for trippel skade! OUCH! + mye mer!

Siden dette er et open world spill så kan du finne godsaker rundt omkring i verdenen, som kister med verdisaker (enkelte ganger bare søppel, men du kan selge det til handelsfolk som er bokstavlig talt overalt i verdenen) som shards (valutaen i spillet, brukes også til å lage piler i spillet), brev som er blitt skrevet av folk (duh), lydlogger som enkelte gang avslører heftige saker og enkelte ganger humoristiske personer, ressurser for å lage alle de forskjellige redskapene dine osv. 

En annen funksjon som jeg ble gira på var Photomode som lar deg ta styring over et virtuelt flygende kamera med dusinervis med innstillinger som blender, farger, tone, theme osv. Helt fantastisk effekt som skaper litt ekstra for folk som liker å fotografere og i Horizon verdnen så er det mye vakkert å se på. Man kan også ordne på kroppen til Aloy, hvordan hun skal stå, sitte etc. + man kan endre på ansiktsutrykket for å skape humoristiske, triste eller forvirrende situasjoner i bildet.

Her er noen screenshots jeg har tatt i bildet, noen bilder har jeg brukt den innebygde photoshopen til spillet som bare er fantastisk.

Horizon Zero Dawn?_20170706180309

Horizon Zero Dawn?_20170706180808Horizon Zero Dawn?_20170706232222Horizon Zero Dawn?_20170708211259Horizon Zero Dawn?_20170626011345Horizon Zero Dawn?_20170604143439

(Fant en robot hjort med litt ekstra helium i tankene sine, heh)

 

Storyen til spillet var bare fantastisk gjennomtenkt og hvordan verdenen ble til var genialt planlagt. Det som er litt morsomt å tenke på, er at denne faktisk kan skje i den reale verden.

Horizon Zero Dawn har mye å by på:

-Fantastisk historie
-Ypperlige karakterer
-Gode quests
-Kreativ verden
-Fantastisk musikk

GOTY 2017 for meg dette spillet!

Terningkast 6

 

Horizon Zero Dawn er et spill som bare må spilles.
Har du en PS4, kjøp det! (har spilt gjennom storyen to ganger og holder på tredje gjennomgang på ULTRA HARD som viser deg null nåde!)
Har du ikke en PS4 så skaff deg konsollen! Du går glipp av så mye bra innhold!
(hvis øynene dine bare svir og absolutt ikke klarer å håndtere spill i 30 fps, så kan du kjøpe Pro utgaven og få bedre grafikk samtidig).

#HorizonZeroDawn #PS4 #MåSpilles #HZD #Horizon #Aloy #Bentaraco

.
#GOTY2017 #spill #game #gaming